maanantai 16. heinäkuuta 2012

Pipsa ja yllättävät käänteet


Rotinkainen oli peikoksi varsin erikoinen; lajitovereistaan poiketen se ei ollut kömpelö, kovin pahanhajuinen tai erityisen pyöreä. Sen sijaan se oli erittäin ketterä ja kiipesi kuin hämähäkki kaikenlaisia pintoja pitkin pitkien koipiensa avulla. Se ei ollut varsinaisesti hoikka, enemmänkin vanttera. Jaa juu, kyllähän se vähän tuoksahti, mutta ei niin pahasti kuin keskiverto-peikko. Hajun voimakkuutta vähensi osaltaan se, että peikko oli joutunut ajelemaan turkkinsa äskettäin tapahtuneen kivuliaan ruusupuska-episodin takia (kts. Pipsa kohtaa Kirjastomiehen). Noh, työtapaturmia tapahtuu kaikkein taitavimmillekin, ja Rotinkainen itse asiassa piti uudesta, viileämmästä kuosistaan. Kirputkin olivat kaikonneet, mikä oli mukava bonus. Tällä hetkellä Rotinkainen roikkui suuressa, avarassa luolassa, lähellä kattoa ja tarkkaili Pipsaa, Laikkua ja kirjaston sydäntä, joka oli jonkinlaisella jalustalla luolan keskellä.

Toisin kuin tylsämieliset veljensä Rotinkainen oli myös varsin neuvokas tapaus; se oli rakentanut pyöräilykypärästä, yökiikareista ja ilmastointiteipistä itselleen kätevän päähineen, jonka avulla se näki täydellisesti luolan hämärässä. Liimanäppi-hanskat pitivät huolen siitä, ettei sen ote livennyt; niiden avulla se pystyi myös vaivattomasti ja äänettömästi liikkumaan pitkin kattoa. Nyt se odotti sopivaa hetkeä. Rissanen oli epäonnistunut, mikä oli ollut odotettavissa; yltiöpäinen rynniminen järjettömyyksiä kailottaen harvemmin tuotti toivotun lopputuloksen. Amatööri. Sen sijaan kärsivällisyys…sitä Rotinkaisella piisasi, rautaisen ammattitaidon lisäksi. Tyttö ei vaikuttanut erityisen vaaralliselta, eikä kissastakaan tarvinnut huolehtia. Panda puolestaan oli iso ja vahva. Rotinkainen hymyili ilkeästi. Suunnitelma alkoi hahmottua.

Pipsa lähestyi kirjaston sydäntä tietämättömänä ylhäällä vaanivasta vaarasta. Sydän oli noin jalkapallon kokoinen, luonnollisesti sydämen muotoinen, punainen, ja koostui ilmeisesti jostain lasintapaisesta. Sen pinta sykki punaista valoa, paitsi kohdista missä oli säröjä. Ja niitä oli paljon. Sydän oli selkeästi ottanut useammankin iskun, eikä ollut selvinnyt kaikista ilman vaurioita. Äkkiä Pipsa tunsi vastustamatonta halua koskettaa sydäntä. Hän ojensi kätensä sitä kohti, ja hehku tuntui voimistuvan…

”ÄLÄ KOSKE SIIHEN!”, Laikku huusi ja ryntäsi Pipsan ja kirjaston sydämen väliin. Pipsa kavahti taaksepäin, mutta tuijotti edelleen sydäntä. Tuntui kuin se olisi kutsunut häntä. Laikku jatkoi nopeasti: ”Kirjaston sydämellä on suuri voima, vaikka tämä onkin vaurioitunut. Kuka tietää mitä tapahtuu, jos sitä koskettaa”. Selitys ei täysin tyydyttänyt Pipsaa.

”Mutta minunhan pitäisi pelastaa se. Pitääkö se korjata? Paikata jotenkin? Miten se edes tapahtuu, jos en saa koskea siihen?”, Pipsa tokaisi tuskaisesti Laikkua tuijottaen. Laikku huokaisi ja levitti käsiään.

”Itse asiassa minäkään en tiedä sen enempää kuin sinä. Tiedän vain, että Kirjastomies antoi kirjaston sydämen pelastamisen sinun tehtäväksesi. Se, kuinka se tapahtuu, onkin sitten toinen juttu.”, Laikku huokaisi päätään raapien. Hän oli aikeissa jatkaa, kun yhtäkkiä heidän yläpuoleltaan kuului varovainen ”TSUP”. Seuraavassa hetkessä Laikku peittyi isoon, tahmeaan verkkoon, joka kiristyi nopeasti hänen ympärilleen tehden hänet liikuntakyvyttömäksi. Pipsa katsoi ensin Laikkuun ja sitten ylös, havaiten alaspäin vauhdilla laskeutuvan Rotinkaisen, joka tähtäsi häntä jonkinlaisella aseella. Viime hetkellä Pipsa onnistui astumaan sivuun, ja tahmea verkkopallo läsähti maahan. Rotinkainen pysähtyi ilmaan, nauraa kikersi kuin vähämielinen ja ampui lisää palloja, jotka Pipsan kuitenkin onnistui kuin ihmeen kaupalla väistämään. Lopulta aseesta loppuivat ilmeisesti panokset ja peikko laskeutui maahan parin metrin päähän Pipsasta.

Pipsa oli sijoittanut itsensä Rotinkaisen ja kirjaston sydämen väliin, valmiina tekemään mitä vain ettei peikko saisi sitä käsiinsä. Hän etsi katseellaan naulakarttuaan, pitäen samalla visusti silmällä Rotinkaista, joka oli alkanut kiertää häntä, mutta sitä ei näkynyt missään. Se oli ilmeisesti pudonnut heidän paetessaan sitä kamalaa Rissasta. Pahus. Pahuspahuspahus. Herra Miaustakaan ei taitanut olla apua, kissaparka oli edelleen henkisesti jossain kaukana kukkakedoilla perhosia jahtaamassa. Kujerrus ja läähätys tosin olivat lakanneet, mutta katse oli edelleen lasittunut ja tiukasti kohdistettuna luolan seinään.
Peikolla ei vaikuttanut olevan mitään näkyviä aseita, mutta pelkästään se tosiasia, että se oli Pipsaa yli puolet isompi, teki asioista hitusen hankalia. Noh, taistelutta se ei tästä silti selviäisi.

”Antaudu suosiolla, tytteli. Tee tästä helpompaa meille kaikille. Etenkin meikäläiselle. Pomo haluaa sut joka tapauksessa elävänä”, Rotinkainen sanoi alkaen samalla hitaasti kaartaen lähestyä Pipsaa. Se hymyili leveästi, varmana voitostaan.
Tässä vaiheessa voisimme hetken miettiä(ja kirjoittaa sen mahdollisimman epäselvästi toim. huom.), miksi ei ole fiksua kertoa vastustajalleen, että joku, tässä tapauksessa Rotinkaisen toimeksiantaja, haluaa vangita tämän elävänä? Noh, esimerkiksi siksi, että tämä kyseinen vastustaja todennäköisesti tajuaa, että siinä missä vangitsija, eli Rotinkainen, koettaa napata tämän kiinni suhteellisen vähäisellä väkivallalla, mikään ei pakota mahdollisesti tulevaa vankia, eli tässä tapauksessa Pipsaa pelaamaan samoilla säännöillä. Eli kun Rotinkainen oli noin metrin päässä Pipsasta, tämä potkaisi peikkoa kohtalaisen suurella voimalla haaroväliin, saaden aikaan surkean ”Irrrnnghk”-äännähdyksen ja pienen polvien notkahtamisen. Mutta vaikka peikon ääni kohosi pari oktaavia, se ei silti talttunut näin vähästä. Määrätietoisesti, joskin kyyneleet silmissä, Rotinkainen jatkoi etenemistä.

”Tuota sun ei ois tarttenu tehdä, tytteli”, se sanoi silmät ilkeinä viiruina. ”Pomo sano elävänä, mutta etköhän sä elossa oo vaikka pari sormea puuttuiskin”, Rotinkainen jatkoi ja veti jostain esiin pitkän veitsen. Ei hyvä. Pipsa alkoi perääntyä kohti kirjaston sydäntä, pitäen itsensä edelleen sen ja Rotinkaisen välissä. Tilanne alkoi näyttää melko tukalalta, ehkä jopa hitusen epätoivoiselta. Mutta toivoa oli niin pitkään kuin elämääkin.

Hän tunsi jonkin koskettavan selkäänsä. Kirjaston sydän. Enää ei ollut tilaa perääntyä, ilman että hän jättäisi sen peikon armoille. Pipsa painoi selkänsä tiukemmin kirjaston sydäntä vasten. Se tuntui oudon lämpimältä. Noh, Rotinkainen oli jo kovin lähellä ja sen koko olemus huokui pahansuopaa itsevarmuutta. Juuri kun alkoi vaikuttaa siltä, että Pipsan ensimmäinen ja tällä vauhdilla myös viimeinen tehtävä ei päättyisi kovin mukavissa merkeissä, hänet ympäröi punainen hehku.

”Hei Pipsa, olenkin odottanut sinua!”, kuului iloinen ääni hänen päässään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti